Implantologia

CE ESTE IMPLANTOLOGIA?

Implantologia ne ofera posibilitatea de a inlocui dintii lipsa, printr-un implant, adica un surub creeat special, care se introduce in os de catre medicul specialist, si inlocuieste si preia functiile unei radacini dentare.

DE CE IMPLANT?

Unul sau mai multi dinti lipsa pot fi protezati prin diverse mijloace. Implant, punte fixa sau proteza mobila.

Proteza mobila, mai ales la un pacient tanar, este o solutie traumatizanta psihic. Pe langa acest aspect, in timp se produce eroziunea crestei dentare, adica, se distruge osul.

Puntea fixa presupune devitalizarea si apoi slefuirea dintilor alaturati, cate unul de fiecare parte, sau chiar mai multi, astfel incat sa se poata realiza o lucrare fixa stabila si rezistenta.

Implantul inlocuieste aceste sacrificii de dinti si os, el fiind echivalentul tehnic al unei radacini dentare.

CE PRESUPUNE CA SI PLAN DE TRATAMENT?

In primul rand medicul stomatolog generalist trebuie sa consulte si sa pregateasca pacientul pentru acesta interventie. Pe scurt, se face igienizarea: detartraj, periaj, air flow, se trateaza toate cariile, astfel incat campul operator sa fie ferit de infectii.

In pasul al doilea medicul implantolog pe baza analizelor, a radiografiilor si a fisei pacientului stabileste numarul de implante,tipul lor, pozitia in care vor fi inserate in os, data programarii si alte detalii.

Pasul al treilea este interventia propriu-zisa. desi pacientii sunt sperati de denumirea – interventie chirurgicala, operatie – aceasta este simpla, dureaza putin si este complet nedureroasa!

Pasul ultim reprezinta protezarea, adica coronita, ce se realizeaza la un timp dupa inserarea implanturilor.

DE CE ESTE NEVOIE DE TIMP INTRE INTERVENTIA CHIRURGICALA SI REALIZAREA COROANEI DENTARE?

implantul este realizat dintr-un aliaj special, testat ca si rezistenta, biocompatibilitate si sterilitate.

Acesta are forma unui surub si microscopic se observa ca are o structura poroasa. In acei pori se vor forma osteocite, adica celule osoase. acesta este procesul de osteointegrare, adica organismul accepta implantul si incepe sa il perceapa ca fiind parte din el, procesul necesitand timp,timp diferit intre mandibula si maxilar, si de la pacient la pacient, in functie de oferta osoasa a acestuia.

POATE FI IMPLANTUL RESPINS DE ORGANISM?

Procesul de reusita la noi in clinica este de nouazeci si noua la suta, pentru ca echipa noastra de specialisti identifica si remediaza cauzele ce duc la insuccesul interventiei

in cazul unor boli metabolice grave sau a altor cauze ce tin de sanatatea generala a pacientului, boli ce nu sunt compatibile cu implanturile dentare, medicii nostrii va informeaza si va ofera solutii alternative.