Ortodonție

Ce este ortodonția?

Ortodonția este o supraspecializare a stomatologiei care se ocupă cu echilibrarea multilaterală a aparatului dentomaxilar. Adică, ortodonția se ocupă de estetica zâmbetului.

În clinica Essto, pacienților li se întocmesc planuri de tratament complexe, care acoperă o gamă largă de soluții eficiente.
Înainte de procedurile ortodontice, se realizează un detartraj și se igienizează cavitatea bucală prin tratarea tuturor cariilor.

În ultimul timp, tot mai mulți adulți apelează la tratamentul ortodontic, căci o gură sănătoasă și funcțională înseamnă calitatea vieții sporită.

Ce înseamnă un tratament ortodontic?

Tratamentul ortodontic presupune, în primă fază, o vizită la medicul specialist.
Prima vizită înseamnă, de fapt, o conversație. Este momentul în care medicul și pacientul se cunosc și stabilesc bazele unei relații durabile.

Medicii M&M Dental garantează prin profesionaism și prin experiența vastă.
Apoi, se face un examen clinic și se stabilește un „plan de actiune”.

Aparatele ortodontice

Sunt dispozitive folosite pentru a realiza obiectivele tratamentului de specialitate. Acestea sunt fie fixe, mobile, vizibile sau invizibile. Și materialele diferă, acestea sunt din metal, ceramica, safir, compozit acrilat sau din aliaje nobile.
Aparatele dentare pot fi colorate și adaptate fiecărui pacient, în funcție de anomalii, vârstă și dorințele purtătorilor.

Indicații și contraindicații

Tratamentul ortodontic este indicat oricărui pacient care suferă de o anomalie dentară și care poate fi tratată pe această cale.

Nu există contraindicații, ci doar precauții în cazuri extreme.

Tratamentul ortodontic necesită timp și efort atât din partea medicului cât și din partea pacientului. În cazul copiilor, aceștia au nevoie de explicații suplimentare și de sprijinul părinților ca să înțeleagă importanța și complexitatea procedurii. Ei trebuie verificați, ca igiena realizată acasă să fie întocmai recomandării medicului specialist. Ei trebuie duși deseori la consultații și chiar părinții trebuie să învețe să urmărească evoluția.

Ce se întâmplă dacă nu se alege această soluție?

Netratarea pe cale ortodontică poate duce la apariția cariilor chiar și pe dinții frontali.

Dinții care au poziții nefirești și care sunt îngrămădiți nu sunt utilizați corespunzător în momentul masticației. Acest fapt duce la formarea de pungi parodontale, adică „buzunare” pline cu tartru și sursă de infecții.

În cazul în care se dorește includerea lor într-o lucrare protetică, aceștia vor fi sacrificați, li se va scoate nervul, sunt slefuiți și folosiți ca suport pentru realizarea coroanelor.

O igienă dentară precară atunci când se poartă un aparat dentar, duce la îmbolnăvirea gingiilor, apariția sângerărilor, a durerilor la periaj și mai apoi a cariilor și petelor de demineralizare.

Echipa noastră recomandă:
– control periodic și atenție asupra igienei dentare.
– un periaj corect
– o gamă larga de periute, paste și alte produse necesare

Ce se întâmplă după?

Rămânem prieteni!